torsdag 21. februar 2013

Når man maler barna ute fra rommene sine…

20130221_132557…må man låne bort egen seng til barna og sove på sofa’n selv.

Etter at jeg hadde gjort litt mer på prosjektet jeg startet på i går, fant jeg ut at jeg skulle male den lille gangen utenfor rommene til ungene. Dette skulle vært gjort lenge. Dere ser over hvordan gulvet var og hvordan de ble under. (Beklager dårlige mobilbilder)

Malingen skal være støvtørr på ca 4 timer ved 20 grader. Jeg malte kl 14 og tenkte det skulle gå fint å gå på gulvet kl 20. Vi reiste på kino og var hjemme igjen kl 19. Gulvet er da fortsatt like vått.. Det er visst for kaldt der oppe til at det skal tørke på 4 timer.

Vilikke-mannen syns derfor det var en god idè å sette inn en varmeovn. Minuset er at de eneste kontaktene i 2. etasje er inne på rommet til ungene. Han prøvde derfor å hoppe over det nymalte gulvet og inn på rommet til Kasper. Det skulle gå fint det kom vi frem til. Er ikke så lang avstand. Det gikk ikke.. Så nå har vi to fotavtrykk i malingen. Et på vei inn og et på vei ut. Supert! nytt strøk i morra! (Hvis det er tørt da..)

Nå krysser jeg fingrene for at gulvet tørker nok til at vi kan bære ungene inn i sengene sine rundt kl 24 så vi kan sove i vår egen seng i natt.. Hvis ikke blir det sofa’n på oss. Og da er ikke jeg spesielt blid i morra. Mulig jeg sniker meg til å legge meg mellom ungene isteden.

20130221_133506Fint blir det da! (Dette var før fotmerkene)

20130220_191950Her har jeg kommet litt videre med det jeg startet i går. Kasper skal få Motorbanen på Rudskogen malt på gulvet sitt. Selve kjørebanen er dobbelt så bred som på tegningen for å få plass til bilene. Jeg har også lagt til pitlane og parkering. Ellers er banen prikk lik den på nye på Rudskogen som pappa (og mamma) kjører på.

Jeg har nå maskert og malt med gulvfargen. Dette er for å at det ikke skal “blø” under teipen og få så skarpe kanter som mulig. Planen var å male et strøk med veifarge i kveld, men det går ikke nå. Det kommer flere dager!

I dag har vi sett “Karsten og Petra blir bestevenner”. Den var så bra! Tårer i øyekroken! Jeg må innrømme at jeg nesten så mer på interiøret i filmen enn på handlingen. I hjemmet til Karsten hadde de marokkanske fliser over kjøkkenbenken (elsk!) og hos Petra var det masse fine løsninger. Jeg kan nevne bjørkestammer som små bord og til oppheng på veggene. Et skikkelig fint hønsehus hadde de også (minuset er at det duger kun på sommertid). Den er verdt å se!

Vi blogges igjen i morra!

9 kommentarer:

 1. Vi skal male trappa snart med oxan så var en fin opplysning at det gått kan gå mye lenger enn 4 timer !

  Da sier jeg God natt og håper dere kommer dere i seng :)

  Klem Monica

  SvarSlett
 2. Så kult og orginalt med veibane!!
  AH det er faktisk en veldig god ide å male vinyl altså. Var inne på tanken selv, men de forrige huseierne her, brukte (ser det ut som) kun kapp av diverse forskjellige grønne vinylgulv, så det er jo skjøter overalt. hmrf.(men samme farge altså).
  Du må ha lykke til videre med prosjektene. Gleder meg til å se :)

  SvarSlett
 3. Så fint gulvet ble!! Og så kult med veibane, tipper det er en som blir fornøyd!

  SvarSlett
 4. Du er så kreativ og flink:) Ønsker dere en fin helg♥ klem mari

  SvarSlett
 5. Hehe, ikke alltid ting går som planlagt...men det ser veldig fint ut da!!
  Stilig med veibane på gutterommet :)
  Takk for koselige ord hos meg!
  Jeg synes også arvede ting har en spesiell verdi, herlig ;)
  Fin helg til deg og dine!!
  Klem Mirjam

  SvarSlett
 6. Jeg har samme erfaringen med oxan og en trapp.. den dag i dag er det kattepoter på to trinn fordi den tørket så sent. Nå bruker jeg 3 stjerner gulvmaling. Tørr fort og like bra i mine øyne iallefall;) lykke til krysser fingrene for en deilig natt i seng;)

  SvarSlett
 7. Må bare spørre; grunnet du med noe før gulvmalinga? Jeg gjorde nemlig ikke det, og nå er det riper....hulk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nei, jeg grunnet ikke. Mener ikke man skal behøve å gjøre det da man maler med Oxan. Jeg vasket, pusset lett og vasket igjen. Skal lese på spannet i morra. Vi bruker å la malingen herde i noen døgn før vi setter inn møbler.

   Så synd det ble riper.. Hvordan maling brukte du?

   Slett
 8. Så fint! Jeg akter å gjøre det samme med et grusomt vinylbelegg her. Husker du navn/nummer på fargen? Har lyst på akkurat den gråfargen du brukte.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...