onsdag 23. januar 2013

Kaldt og vakkert

006Jeg regner med at det ikke bare er her det er kaldt nå. Her har det vært rundt 20 i flere dager. Vannet til dusjen frøs ved juletider. Det fryser hver vinter, men vi gjør ikke noe med det da nytt bad er det neste på “To do” listen. Vannet i badekaret er fortsatt i gang så vi bruker det. Rart da badekaret står på yttervegg, mens dusjen er på innervegg..

Tidligere kom vi inn til rørene under badet og kunne sette på varme. Det går ikke nå som vi har støpt gulv på kjøkkenet. VI skal støpe siste runden med gulv senere og skal resten av rørene gjøres om og flyttes. Det er en midlertidig kobling i gulvet under badet som har frosset nå.

004Problemet er at vannet til kjøkkenet og lilledoen har frosset også nå. Det er nok det som har frosset i dusjen som har “forplantet” seg. Vi er over middels avhengig av oppvaskmaskinen og vannet på kjøkkenet, så det må vi prøve å få igjen så fort som mulig.

Vilikkemannen har tatt av en list ved døra til badet. Hullrommet mellom kjøkkenet og badet er iskaldt. En isolasjonsmatte er lagt på nederst på ytterveggen der vi tror det fryser. En varmeovn står å blåser inn i veggen og mannen lagde seg et langt rør som han brukte til å komme helt ut ved lafteknuta med skum.

Antakelig må vi ha hjelp av rørlegger. Så får vi håpe at det vi har gjort gjør at det ikke fryser igjen. Vann på kjøkkenet må vi ha.

005Ellers i huset er det kaldt, men alikevel mye varmere enn for to år siden. Nå har vi varme i gulvet i tre rom og fyrer i en stoooor svartovn. I stua (varmeste rommet i huset) er det nå 17 grader. Vi bruker å ligge på 14-18 grader da det er så kaldt ute som nå. Vi greier ikke å få det varmere selvom vi fyrer døgnet rundt.

008Første vinteren vi bodde her var trasig. Den vinteren var veldig kald. Laveste utetemperatur var –34 grader. Badet holdt 8 grader da barna skulle ned å skifte om morgenen, og da hadde vi på gulvvarme og to ovner der inne. Superundertøy hadde vi på døgnet rundt. Skoene frøs fast til ganggulvet og vi måtte sparke de løs. Vi brukte en storsekk med ved i uka og gikk tom for ved. Jeg er veldig glad det er historie og håper snart at vannproblemet er historie også!

Selvom det er kaldt i dette gamle huset vårt kunne jeg ikke tenke meg å byttet det ut med et nytt hus. Jeg er veldig glad i det gamle huset. Det har masse historie og sjel. Måten det er bygget på gjør det solid, stabilt og stødig. Jeg er så glad i de gamle tømmerveggene, perlepanelen og de store listene og alle mulighetene det gir.

Når vi blir ferdig med renoveringen blir det etter min mening bedre enn et nytt hus. Denne sommeren håper vi å få ferdig bad, isolering og ny kledning.

016Disse bildene tok jeg ut av vinduet. Går ikke ut av døra hvis jeg ikke må.. Formen min er heldigvis bedre nå, men nå har mannen fått mannesyken.. Han er syk han! Så syk som bare en mann kan bli! Hihi!

Værmeldingen sier at det skal bli varmegrader igjen over helga. Det gleder vi oss til!

Er det flere som fryser??

4 kommentarer:

 1. He,he :) menn blir VELDIG syke.....uff stakkars dem!
  Ikke høy når vannet fryser da...på hytten vår har vi varmekabel ledning på rørene, da fryser de ikke :)

  Ha en fin dag, kos deg med noe godt i koppen. Et pledd og slapp av :)

  Klem

  SvarSlett
 2. Så kjedelig med frossent vann.
  Vi plagdes med det på badet vårt tidligere, og det var ikke kjekt.
  Etter vi fikk varmepumpe her (som jeg fortsatt synes er noe herk, og kommer nok aldri til å bli fortrolig med) sliter vi med att det er kaldere inne nå, når gradestokken kryper noen grader ned på minus siden.
  da er det kjekt att man har vedfyring iallefall.
  En ting er sikkert, det er uansett nydelig ute når det er klart vær og frost.

  Ønsker både deg og den VELDIG syke mannen god bedring.

  Klem Tanja

  SvarSlett
 3. Pent innlegg til temaet!
  Nydelige farger!

  SvarSlett
 4. Det var inte bra med vattnet. Hoppas det löser sig.
  Bilderna var jättefina, det syns att det är kallt ute. Här har vi bara 10 grader idag, det kanske snart är vår.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...