fredag 4. januar 2013

Julerose

019Julerose (Helleborus niger) er i familie med engsoleie. Dette er en uteplante uten lukt, den blomstrer tidlig om våren, før vinteren har sluppet taket. Planten finnes i fargene, dyp rød til hvit.

Julerose er en ganske ny juleblomst har jeg forstått. Jeg har ikke sett den før nå i år. Den er så vakker. En ny julefavoritt! Den hadde masse grønne blader som jeg barbarisk klipte vekk. Jeg liker det enkle og sarte, derfor måtte bladene vekk. Planen er å plante denne ut når frosten går. Utforingen er å finne en fin plass til den.

“Potta” til julerosa har jeg sydd av en rest med lin. Satte blomsten i en pose med strikk først. Så dro jeg på linen og knøt den fast med en snor. På samme måte har jeg gjort med amarylisen.

004Her har vi fortsatt jula i hus. Tradisjonen sier at den skal ut 13. dagen. Sånn blir det her i år. Syns vi akkurat har pyntet til jul, jeg. Vi tok ikke inn noe pynt før den 22. desember ettersom vi skulle ha besøk av Norske Hjem (Gamle Hus. hager og interiør). Repotasjen kommer på trykk 17 januar. Jeg har fått lese artikkelen. Den ble så bra!! Dere burde glede dere! Det gjør iallfall jeg!

Årets juletre har ennå ikke sluppet en eneste barnnål. Det kommer nok av at vi hugde det selv den 22.desember. Trær man kjøper er ofte hugget på høsten. De små trærne som jeg tok inn i begynnelsen på desember klarer seg også fint. De har begynt å spire…

005Formen min er heller laber for tiden. I år var det mange fridager i jula. Det merker jeg for å si det mildt. Jeg har vært låst fast til sofa og seng de siste dagene. Vilikke-mannen er ikke noe i form for tiden han heller. Blodtrykket er skøyhøyt. Han påstår at det kommer av masete kjærring (Hva?? Meg??). Akkurat nå ligger han å snorker på sofa’n. Slik han har gjort hver kveld i lang tid..

Jeg ser frem i mot bedre dager! De kommer! Da vil jeg gjerne ha snø og slikeføre (er det ikke det skiløperene drømmer om).  Så skal stallen ryddes og fikses. Ny journalist har meldt sin ankomst og da blir det litt jul i heimen på nytt. Mye å glede seg til!!

005

God helg!!

14 kommentarer:

 1. spennende ting som skjer hos deg skjønner jeg :) Gøy!
  God bedring til dere begge og god helg
  klem Tove

  SvarSlett
 2. De er så fine, de julerosene! Nydelige!

  Så spennende besøk dere har da, blir gøy å se!

  God bedring til masete kjærringer og late gubber, hi hi hi

  SvarSlett
 3. Så koselig innlegg om julerose!:)klem fra Else Britt:)

  SvarSlett
 4. Hei :o) så koselig blogg du har :o) Jeg har hatt julerose de siste 4 årene, de er rett og slett nydelige. Min står akkurat nå i en sammenplanting jeg laget til jul, har gått og lurt på hvordan jeg skal få tatt vare på den uten at den ser for "julete" ut, og her hos deg fant jeg svaret :o) Legger meg til som følger av deg og gleder meg til å følge deg videre! klem fra Nina

  SvarSlett
 5. Den har vært i hvertfall ti år, hvertfall her i oslo. Plant den i leir/sand jord, det liker den best. Den tåler godt et par minus grader, så man kan godt sette den ut nå. Grave den godt ned i snøen, så skal den tåle det. Det har mine gjort hvertfall. Inne kan den fort få gule blader. Lykke til!

  SvarSlett
 6. Har også en slik fin julerose. Har tenkt og plante den ut etter hvert, men redd det plutselig blir for kaldt til at den overlever. Så inntil videre står den på spistuebordet.
  Blir spennenede og følge med dere i 2013:) Håper formen er stigende for dere begge.
  Klem Mona

  SvarSlett
 7. Her blomstrer to av mine juleroser ute i hagen og nå er de kommet fram av att snöen nesten rukket å töe bort! og visst er de fine!
  Fine dager med julefint skal snart ut med julegranen her hos meg men det blir ikke för etter denne helgen. "20.de dag Knut skal julen ut" sier de her i landet...
  Eller passelig till påsken... hehe
  Ha en fin Trettondagsafton
  Klem fra Lena

  SvarSlett
 8. Juleroser er nydelige :) jeg satte min ut i fjor vår etter å ha forsøkt å holdet liv i den etter jul. Men den ble bare borte. Håper du f¨år det til og deler hemmeligheten :)

  God bedring til deg og mann og lykke til med ennå flere reportasjer !

  Godt Nyttår !

  God helg klem fra Monica

  SvarSlett
 9. For en nydelig blomst:)
  Og flotte bilder!
  Klem

  SvarSlett
 10. Så härliga och så fina till julen och sedan ute i rabatten Det gillar jag att kunna njuta två gånger av blommorna.
  Ha en fin vecka och lycka till
  Kram Meta

  SvarSlett
 11. Vilken vacker julros. Och vad fint du har det på skänken!!
  Ha en fin vecka.
  Kram Maria

  SvarSlett
 12. Vakker julerose i vakkert hjem. Hvis du sjekker bloggen min noen innlegg lengre ned enn X- faktor vil du se noen fliser du kjenner. Flisene er ikke på plass ennå, men vi kommer dit etterhvert,

  SvarSlett
 13. Julerosen er virkelig en vårfavoritt med høy X-faktor :) Lykke til!

  SvarSlett
 14. Dejlige hvide Juleroser! Man kommer helt i forårshumør :) Lykke til!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...