søndag 10. april 2011

Verdens beste boller!

 

039

Dette er garantert verdens beste boller, like gode dagen etter.

200 g smør
7 dl melk
50 g gjær (søt fersk gjær)
2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 1 kg hvetemel
1. egg til pensling (kan sløyfes)


Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til ca. 37 gr. Rør gjæren ut i litt av blandingen. Tilsett sukker, kardemomme og arbeid inn hvetemelet til en glatt, ikke for fast deig. Dekk til bollen og la den stå til heving på ett lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (40/50 min). Ha deigen på melet bakebord, del den opp til ca. 40 emner og form til glatte runde boller. Bruk så lite mel som mulig. La bollene etterheve i 30 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek de på 225 gr. i 12-15 minutter.


Nam, nam

1 kommentar:

  1. Jeg bruker en lignende oppskrift, lager som regel skoleboller av den da, men det er så godt!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...