torsdag 6. mars 2014

Oppussing av campingvogn

 

022
Jeg har brukt endel av januar og februar på å pusse opp en knaus fra 1990. Tapeten ble fjernet før jeg grunnet veggene med bunnfargen i den nye tapeten. Tapeten jeg valgte var Rush hour fra Ferm Living. Vi tok også ut vinduene for å tette de på nytt. Taket ble malt eggehvit.

Trekkene på sittegruppen ble fjernet og jeg sydde nytt trekk i et gråmelert møbelstoff fra stoff og stil. Jeg har planer om å sette på noen store knapper i putene på sofa for å få stoffet til å sitte penere.


Vi tok ned lampettene. De ble erstattet av en ledstripe fra ebay som vi klistret opp rett bak gardinbrettet. De gamle gardinene tok vi ned (og kastet på bålet..). Gardinstengene i plast ble erstattet av skinner som ble montert litt nærmere veggen for å ikke skygge for lyset. Jeg har sydd gardiner i lilla møbelstoff, men de er ikke hengt opp ennå. Puter i sofa har jeg sydd i stoffer fra stoff og stil.

Før og etter:
 
072
019
Teppene på gulvet er fra jysk og husene på bordet er fra Åhlens.

                       

                      073009
På kjøkkenet er også gardiner, lamper, kroker og div fjernet. En led-stripe er satt opp under skapet. Den gir godt lys.
                      

                               077010
På badet ble alt fjernet og veggene malt i fargen prismegrønn (som ser blå ut). Taket er malt eggehvitt. Her trenger jeg tips til å få opp et dusjforheng. Det optimale hadde vært en rund skinne i taket.

014
Knaggrekke fra tgr.

026
Vi er egentlig “allergiske” mot campingvogner. Mannen min jobbet med å reparere de i 8 år. Nå er det 10 år siden han sluttet i den jobben og han kan se campingvogner fra en annen side. Jeg må innrømme at jeg syns camping er en smule harry.. Hovedgrunnen til at vi kjøpte/byttet til oss en campingvogn er at den skal brukes til overnatting da vi er på drifting. Da har vi mulighet til å ha med seg barna og de kan slappe av i vogna hvis de ønsker. Denne vogna er liten nok til at jeg kan dra den på B-førerkort, men samtidig stor nok til hele familien. Det er snekret køyer over dobbelsenga i front og vi trenger ikke å lage seng av sofagruppa bak da vi er oss fire.
Vi testet vogna på vintercamping nå i vinterferien. Fire dager på Budor. Hele familien med hund. Det var faktisk helt greit. Litt trangt blir det, men det var godt å varmt. Største utfordringen var å få tørket klær og å finne på noe mat som kan kokes/steikes på bluss. Barna vil gjerne på tur igjen i påsken..


005
Vi valgte å tapesere vegger fordi den gamle tapeten hadde løsnet rundt vinduene og fordi den ikke var spesielt pen. Det er en enklere jobb enn å male innredningen. Jeg syns fargen på innredningen er grei da vi fikk tapetsert og malt taket. Kunne tenkt meg å bytte knotter hvis jeg kommer over noen jeg liker. Vi har sprøytet dekselet foran fyren grått. Det var tidligere brunt. Er ikke så mye som skal til for å endre hele uttrykket.


025
Det neste som skal gjøres er å ta løs fronten og reparere vannskader der. Så skal soverommet males, tapeseres, få nye lamper og gardiner. Varmtvann må installeres og kraner byttes. Mannen har planer om å kjøpe et Fiamma (?) fortelt. Det skal være veldig kjapt å sette opp.

Ellers håper jeg å få begynt på badet snart!! (Hint til mann og rørlegger..)

Ha en fin torsdag!

17 kommentarer:

 1. Så kul den blei! Ikkje så mykje som skal til nei, og den blei ikkje lenger like traust :P
  Camping er nok enklere i sommerhalvåret.. Med fortelt får du større plass både til tørking av klær, matlaging og oppholdssted..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Alt er mye lettere om sommeren, ja!

   Slett
 2. Hva med bilder av senge løsning?

  Eller synes jeg dette ble stilig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Sengeløsningen er ikke veldig presentabel slik den er nå.. Jeg skal legge ut bilder av den da vi har fått pusset opp!

   Slett
 3. Så fin den blev.
  Det har du gjort godt.

  SvarSlett
 4. Kjempebra,,gjorde noe av det samme med en vogn for noen år siden,,ny vogn for lite penger :-)

  SvarSlett
 5. Kjempefint!! Jeg har man en gang tenkt over designerene som lager campingvogner. de har stor kjærlighet for brunt (i alle nyanser) orange og mørk plommerød.... Det er ikke så mye som skal til for å få det hyggeligere! og iblant er det hyggelig å ta familien på camping. God helg !

  SvarSlett
 6. FANTASTISK!
  Sånn ønsker jeg meg og:-)

  SvarSlett
 7. Hei! :)
  Så fin vogna di ble :) Jeg er midt i sving med å sy trekk til vår salong, og bare lurte på hvordan du har løst de putene med sving i hjørnene?? :)

  SvarSlett
 8. Tøft! Campingvogn er ikke "bare" campingvogn når man gjør den så personlig og røff vet du. Praktisk og kul :)
  Hva med å spraye knottene i noen av fargene kulene på knaggrekken?

  SvarSlett
 9. Hei, det ble stilig!
  Jeg har en bobil som jeg har lyst til å sy nye setetrekk til - er stoffet du brukte kraftig nok, eller har du "polstret" det? Har sett på de samme møbelstoffene på stoff&stil, og er usikker på om jeg må ha på noe ekstra (kan ikke egentlig sy, men regner med at det kanskje kan fylles til med et underlag av noe slag?)

  Ikea har gardinskinner som kan henges i taket - ikke helt runde, men med runde hjørner. Finnes sikkert helt runde et sted også.
  Og forresten, hvis du har lyst til å freshe opp vasken osv på badet (som ser litt gul ut på bildet), er det noe som heter Krylon Fusion - maling som skal holde på plast. Har ikke prøvd selv, men sett det omtalt på noen bobilsider på nettet. http://www.krylon.com/products/?N=1587264814+0+1500624636

  SvarSlett
 10. Så kult!! :D

  Har du lyst til å få det vist frem på bloggen min neste uke? Dette passer supert på OppussingsOnsdag ;)

  SvarSlett
 11. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...