fredag 2. september 2011

Male eller ikke male?? Helgens store spørsmål


Jeg har skrapet maling og pusset ned den ene av to dører som skal settes i stua. Har egentlig veldig lyst til å ikke male den igjen på den ene siden. Den har en gang vært malt blåturkis og litt av det sitter igjen. Ikke så veldig godt å se på bildet.
Jeg syns i allefall at døra blir skikkelig fin maling eller ikke maling. Den skal få et gammelt dørhåndtak. Det har den fortjent.
Problemet med å ikke male den ser du her. Speilet nederst er en mdfplate som ikke er veldig fin. Jeg kan bytte den ut med en ny plate i heltre, men da blir den for ny i utseende. Et annet problem er rundt vindusglassene. Der skal det egentlig være kitt.


Her er jeg i gang med å fjerne vindusglassene. Det er en veldig omstendelig og tålmodig oppgave å pusse opp slike dører (og vinduer). Først må gammel kitt fjernes. Jeg brukte varmepistol og en kniv. Så må stiftene dras forsiktig ut med en tang. Deretter tar man ut vinduene, fjerner maling og pusser. Etter det skal man stryke på linolje i falsen og ha på kitt. Legge i vinduet igjen. Sette i nye stifter og kitter. Så kan man male.
049
Her ser dere grunnen til problemene nederst. Dørene har vært brukt på en glassveranda og har hatt et panel av riller nederst. Det ville ikke jeg har nå ettersom vi skal bruke dørene inne i huset.

I morra skal jeg en tur på loppis! Det tror jeg faktisk er det første jeg reiser på i år!!

God helg!

3 kommentarer:

 1. Jeg tror faktisk jeg ville malt den. :) Skal si du har lagt ned litt av en jobb med den døren.

  Ha en flott helg.

  PS Give away hos meg nå.

  SvarSlett
 2. Fin dør og masse jobb;) Siden det feltet på døra er av mdf så kan du kanskje prøve med en mellomløsning....prøve å få tak i samme blåfarge som det er rester av på døra og male kun i det feltet med den. Alternativt så hadde jeg nok malt hele døra ja.

  Ønsker deg ei fin helg:)

  SvarSlett
 3. Så fin dør! Veldig mye jobb - men den kommer tilå bli kjempe fin. Hvis du vil ha den umalt kan du jo tapetsere i "speilet".
  Klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...