mandag 22. april 2013

Hedda 8 år

010Hedda har nå blitt 8 år. Tiden går så fort! Vi feiret bursdagen hennes i helga. På fredag hadde vi famileselskap og på lørdag ble det feiring med alle jentene i klassen. Veldig vellykket! Vi danset masse og de lekte oppe på rommet til Hedda. (Litt flaut at mamma danset..) Jeg fikk til om med tid til å bake kanelsnurrer midt i bursdagen! Og ikke var jeg helt utslitt etterpå heller. Jeg har kuttet kraftig ned på sukker og brus. Spørs om det hjelper mer enn jeg vil innrømme..

Jeg var veldig skeptisk til jentebursdagen. Hedda har ikke mange hun leker med i klassen. Hun gikk ikke sammen med de i barnehagen og det ble derfor litt vanskeligere for henne. Det er også veldig mange sterke personligheter blandt jentene. Jenter er dessverre ikke alltid like greie med hverandre.. Jeg har fortstått at hun av og til ikke har noen å leke med og det gjør vondt å vite at hun har det vanskelig. Nå har vi som foreldre et ansvar for våre barn skal ha gode venner og legge tilrette for besøk osv.

Det som er synd er at jeg vet at foreldre legger opp til at barn skal bli holdt utenfor. Ved å be inn til bursdager hvor ikke alle får være med og atpåtil sende med innbydelser på skolen. Dette syns jeg faktisk ikke at er OK. 8-åringer skal ikke få velge selv hvem de skal be. Enten ber man alle i klassen eller alle jentene. De er bare 9 jenter i klassen til Hedda og da blir det veldig vondt for de to-tre som ikke blir bedt. Skjerpings foreldre!!

Nå må jeg også tilslutt føye til at 8 av 9 barn kom i bursdagen til Hedda. Jeg tok en del bilder av burdagsbarnet og gjestene. Noen av de ville hun skrive ut og lime inn i minneboka si. Det var ei fornøyd jente som gikk å la seg den kvelden.

084Jeg fikk låne en kakeform av ei venninne. Denne megamuffinsen er laget av en hel sjokoladekake (langpanne). Frostingen er fra Betty Crocker. Så god!

004Marshmellows med sjokolade og strøssel er alltid pop på jentebursdagene.

029Her er vi midt i kakebakingen på fredag. Pavlova er sååå godt!

033Uglemuffins

I kveld har vi tittet litt i låven for å se om vi kan få ryddet opp litt og solgt endel av det vi ikke bruker. Det er et lokalt bruktmarked til helga vi kan reise på for å selge. Dessverre skal jeg på krudt så jeg får ikke blitt med. Hadde vært veldig godt å fått solgt masse.

Fin mandag!

13 kommentarer:

 1. Så nydelig bilder. Godt dere hadde en fin feiring av herlige Hedda!

  Helt enige, 8-åringer skal ikke bestemme alt selv, og vi foreldre må være bevisste på inkludering og ikke ekskludering!

  SvarSlett
 2. Dette har vært en av mine "kampsaker" helt siden vi fikk barn, alle eller ingen skal bes i bursdag. Dessverre tenker ikke alle foreldre slik, utsagn som "det er mitt barn sin bursdag og det er viktigst at han/hun har det gøy" gjør meg både fortvilet og oppgitt. Jeg synes at vi som foreldre har plikt til å fremme inkludering. Jeg kunne skrevet side opp og side ned om dette temaet...

  Så bra at dagen til nydelige Hedda ble flott! Så utrolig flotte kaker, stilige uglemuffins.
  Håper det ordner seg for datteren din.

  SvarSlett
 3. Så koselig med bursdag!
  Enig med deg ang og be alle eller ingen.. jeg syns det er rart at foreldre av barna ikke ser dette selv, men de har kanskje aldri vært i en situasjon selv som barn!

  Godt bursdagen hennes ble vellykket og at så mange av jentene kom :D

  Ha en finfin uke,
  Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 4. Så masse godt det var der og så koselig med bursdag,stas det å ha bursdag:)
  Et lokalt bruktmarked høres flott ut,greit å få solgt litt unna av det ein ikkje bruker!

  Fin tirsdag til eg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 5. Så flink du er! Ikke helt enig i det med alle eller ingen, det må være lov å invitere 2 av 9, men å utelate 2 av 9 er stygt!

  Så flotte kaker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har selvfølgelig litt med måten det blir gjort på også. Ber man to av ni i all stillhet er det noe annet enn å utelate to og sende med invitasjoner på skolen slik at det blir delt ut i friminuttet. Men jeg syns fortsatt at man bør be alle til de er iallfall ti.. (Hvis de ikke er sinnssykt mange) Barn lærer av sine foreldre.

   Slett
 6. Så flink du er og for noen nydelige roser- og den herlige kjempemuffinsen :)

  Så herlig og skjønn 8 åring <3

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 7. Gratulerer til skjønne prinsessen Hedda!
  Titti-klem

  SvarSlett
 8. Attaining Astral Projection Having Binaural Surpasses And Isochronic Shades

  Also visit my web blog; forgather

  SvarSlett
 9. Gratulerer till Hedda, å så fine kaker og muffins dere hadde laget! Det er klart att den sjokolademuffinsen den ser jo absolutt best ut!
  Holder med det du sa om å be alle eller bare jentene. I den alderen er det ikke lett. klem till dere

  SvarSlett
 10. Så bra innlegg :-) Er helt enig med deg. Jeg har opplevd det samme at datteren min er blitt fryst ut av mammaer som trur at bursdagselskap er deres egne private venninne-klubber hvor de kun inviterer barn med mammaer som faller dem selv i smaken, som DE har lyst å drikke kaffe og prate med. Hvis barna leker ilag og elsker hverandre trenger ikke ha så mye å si. Men nå heldigvis har datteren min endelig kommet seg ordentlig igang med å ordne "egne" venner. De voksne har ikke lenger så mye de skulle ha sagt, heldigvis :-) Men når vi kom som nyinnflyttet opplevde jeg faktisk at både hun og jeg ble fryst ut av "dame-klubben". Ingenting å "henge seg opp i"...jeg vet :) Men... er det rart verden ser ut som den gjør da hvis man ser litt på hvordan enkelte voksne oppfører seg? *just sayin* . Kjempefin blogg du har forresten. Sjekket den oppskriften på å støype benkeplate!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...