tirsdag 31. august 2010

Flyfoto av gården

Her er et flyfoto av gården. Det er antakelig tatt på 60-70 tallet. En del av bygningene er nå revet. I dag står hovedhuset og stallen igjen. Stabburet er flyttet lengre opp og til høyre på bildet og ny låve er satt opp på samme sted. I tillegg er det satt opp ei hytte til venstre og opp for hovedhuset. En av de store bjørkene ved hovedhuset står der den dag i dag.

Mobråten 014

På 40-tallet var huset på 1 etasje. Vi kan se spor etter den gamle takhøyden på pipa. Taket har blitt hevet og takvinkelen endret for å få plass til soverom oppe.

Gården er bygget rundt 1790 og bærer masse historie med seg. Store forandringer har skjedd. Hovedhuset ble antakelig bygget som to rom. Det som i dag er kjøkken og spisestue. Så ble stue og gang bygget på. I neste trinn ble taket hevet og kjøkkeninngang og bad bygget. Da ble også resten av huset pusset opp. Dette var nok på 60-70 tallet. På 90 tallet ble kjøkkenet flyttet fra det som i dag er spisestue.For noen år siden ble kjøkkeninngangen gjort om til bad og bad ble til vaskerom.

Vi planlegger å flytte kjøkkenet tilbake og å gjøre om det eksisterende kjøkkenet til vaskerom. Vaskerommet kan da bli bad og kjøkkeninngangen kan igjen bli kjøkkeninngang. Skjønner? Ble komplisert det her..

Mobråten 022-1

Et bilde av det psykedeliske gulvbelegget i gangen oppe. Det kom antakelig i forbindelse med hevingen av taket og oppussingen i 60-70. Kan tro de var vågale når de valgte dette.

2 kommentarer:

  1. He-he! Det spreke belegget har mine foreldre på soverommet sitt fremdeles!
    Huset vårt ble bygget i 1973. (Det er muligens sånn flott slitesterk asbest i det, så det bør du undersøke hvis det skal bort...)

    Gleder meg til å se resultatet, morsomt å følge med!

    SvarSlett
  2. Ha ha!! Så bra! Takk for advarselen!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...