søndag 31. mars 2013

Teknisk museum, LDN og hyttetur.

030Jeg har ingen idèer til hva jeg skal blogge om for tiden, men her kommer et innlegg alikevel. Jeg har en skikkelig dårlig periode helsemessig. Nå ligger jeg på sofa’n og syns at det er slitsomt å dra pusten. Jeg vet av erfaring at formen blir bedre til sommeren.

Vi har hatt en koselig hjemme påske med noen dagsturer til hytta og tur til teknisk museum. Jeg og Vilikke-mannen har måttet kjøre en tur ned til Landskrona i Sverige for å hente ny motor til bilen min. Vi reiste kl 9 på morgenen og var hjemme igjen kl 01 på natten. Da kjørte vi bil hele tiden med kun tre stopp. Kjedelig, men nødvendig.

024Jeg skrev tidligere at jeg skulle til legen og ønsket å prøve LDN. (Diagnose ME). Legen min var skeptisk til LDN pga manglende dokumentasjon og varierende effekt. Hun ville derfor vente med å skrive ut resept. Jeg har lest mye om LDN i ettertid og kommer nå ikke til å jakte på en lege som vil skrive ut LDN. Grunnen er at jeg stoler på at legen min gjør det hun mener er best for meg og at jeg er redd for at LDN “maskerer” ME symptomene slik at man gjør altfor mye og blir dårligere. Hun sa også at noe stort er på gang og at det blir offentliggjort innen kort tid (innen et år). Da skal jeg prøve å slå meg til ro med det og håpe at det virkelig er noe som kan hjelpe.

022I morra skal vi slappe av hjemme. Kose oss ute i sola og prøve det nye vaffeljernet.

fredag 22. mars 2013

Gult!!

015Her har vi påskens lysfat. Gult har jeg egentlig ikke vært noe særlig glad i, men i påsken må man jo ha gult. Jeg var innom stoff og stil i går. Der kjøpte jeg noen voksdukrester og en linstoffer. Jeg klipte voksduken opp til en løper og til noen brikker på kjøkkenet. Disse blir jeg nok lei i løpet av påsken, men da kan de fint få gå i søppla.

004Her ser dere et lite glimt av teppet jeg heklet i januar og februar. Det ble stort og godt. Linen jeg kjøpte i går er nå i vaskemaskinen. Planen er å lage noen nye putetrekk av de. Jeg har kjøpt grå, eggehvit, karri og turkis. Da kan dyrene (putene) få litt fri.

018Det gule hjertet har Kasper perlet til meg i barnehagen.

023Forsiden av BoligDrøm fikk meg til å smile! Så fine farger! Jeg sparer bladet til en dag jeg trenger det.

Vi skal kose oss hjemme i påsken. Håper på masse sol og fine dager! Hva skal dere?

God påske!!

onsdag 20. mars 2013

Sukkertøy!

027Ranunkler er min store vår favoritt! Disse må jeg ha i hus nå som våren nærmer seg. Skikkelige sukkertøy!

006Jeg har heklet noen kjøkkenkluter. De er heklet av bomullsgarn jeg hadde etter noen andre prosjekter (Paris). Jeg brukte et nøste pr klut pluss det hvite rundt kanten. Veldig gode i bruk og kan vaskes i maskin.

007I morgen skal jeg en tur til legen. Krysser fingrene for at jeg kan få prøve Ldn og at jeg kan få tak i medisinen ganske kjapt. Det har visst gått unna etter programmet “Vårt lille land” på TV2.  Ikke minst håper jeg at den kan hjelpe meg.

søndag 17. mars 2013

To kræsj på en dag

006I dag har jeg bulket to av bilene våre… Og ikke samtidig.. En blanding av litt for høy fart, kløne bak rattet og en god dose uflaks gjorde utslaget (begge gangene). Vi har hatt så mye uflaks i det siste. Det bruker å være sånn her hos oss av og til. Det kan gå trått en stund før ting snur og går på skinner. Så nå håper jeg det snart snur.

011Over har jeg satt to påskeliljer og en perleblomst i en kurv fra Home and Cottage sammen med en linrest og litt mose. Denne hadde jeg egentlig tenkt å ha ute, men det er for kaldt å ha den der om natten ennå.

Det er nå en stund siden jeg blogget. Mye har skjedd. Skal se om jeg kommer med en oppdatering på det senere. Jeg har innsett at det blir for mye for meg å blogge hver dag og har bestemt meg for at jeg skal trappe ned til rundt tre dager pr uke eller annenhver dag.

Nytt innlegg kommer i morgen!

onsdag 6. mars 2013

Ikea bytter ut FAKTUM med METOD

 

Det nye kjøkkensystemet METOD byr på grenseløse muligheter:

  • Fleksibilitet – Konstruksjonen gjør det mulig å plassere skap, skuffer og dører fritt, uavhengig av det yttre utseendet. Systemet er basert på 20/40/60/80/100 cm. Man kan skape en helt unik løsning.
  • Maximering av plassen. Med senkte sokler og flere skuehull i skapene skapes flere muligheter for skuffenes plassering.
  • Personlige kjøkken – Et bredere utvalg gir flere valgmuligheter or å skape sin egen stil. For et moderne kjøkken kan man velge enmetersdører, mens man i det landlige kjøkken kan bruke små skuffer. Stammer i svartbrunt eller hvit og en ny skreddersydd integrert LED-belysning, 20 ulike stiler på fronter, 30 varianter av håndtak og knotter, nytt innredningssystem til skap og skuffer samt to skuffevarianter

METOD erstatter IKEAs nåværende kjøkkensystem FAKTUM som ble lansert for 20 år siden og finnes i dag i milioner av hjem. METOD ligger i svenske varehus den 3. juni. Dere kan lese og se flere kjøkken her.

Dette må jo bil bra!! Nå ergrer jeg meg bitte litt over at vi satte inn nytt kjøkken i fjor.. Jeg liker så godt skuffevarianten på bildet over her. Antakelig får vi muligheten til å bruke det nye kjøkkenet et annet sted. Vi må jo ha inredning på vaskerommet.

Så dere Grottenveien 1 i går?

tirsdag 5. mars 2013

Fargehjelp til soverommet

image

imageimage

 

 

 

 

 

 

 

 

   Farger fra Jotun: Sober, sjøsmaragd og sjøgløtt.

Jeg har planer om å male veggene på soverommet igjen. (For tredje gang på litt over 2 år..) Vi har nå eggehvitt på tak, gulv og vegger. Det blir veldig lyst og det passer meg dårlig da jeg helst trenger et mørkt rom å hvile i. Jeg tenker å male veggene og håper resten kan være hvitt. Gulvene har jeg ikke tenkt til å male nå da vi må flytte ut alle møbler. Veggene kan jeg male uten å flytte så mye.

Slik ser det ut nå. Lister mangler vi fortsatt, men det kan jeg leve med en stund. (Ellers må jeg gjøre det selv) Vi har mye skråtak og et stort hvitt skap.

Fargen må passe til skapet og til sengegavlen. Jeg heller litt mot sober, men vil gjerne gjøre noe som er litt anderledes. Da er kanskje sjøsmaragd litt sprekt?? Blir det rart at gulvet er lysere enn veggen?

Har du et fargeforslag til meg?

mandag 4. mars 2013

Bilbanen på gulvet er ferdig!

005Jeg begynte for et par uker siden å male en bilbane på gulvet inne hos Kasper. Banen er laget etter tegninger av banen på Rudskogen.

Først skrev jeg ut banen i den størrelsen jeg ville ha den. Teipet arkene sammen og klipte ut ytterkanten. Banen ble da litt smal så der måtte jeg jukse litt. Jeg maskerte banen, men kunne nok ha tegnet rundt å malt etter streken i steden. Da jeg tok av maskeringen haddde den “blødd” ganske mye og jeg måtte male rundt. Jeg måtte dermed også male hele gulvet da det fikk en litt annen farge.

Fargen på gulvet er Gustaviansk blå og fargen på banen en en mørk grå/brun farge. Jeg skal sjekke opp fargen senere.

007Sånn ble den iallfall! Nå må vi få flyttet inn i rommet igjen og finne frem  bilene!!

søndag 3. mars 2013

Sol og moro!!

001I helga har vi kjørt bil på en bane. Bilen fra lørdag ga opp så vi måtte ordne en ny i dag tidlig. Såååå moro! Siste runden i dag klarte jeg ikke å gi meg. Kjørte i en halvtime før vi ga oss og skulle gjerne kjørt ennå lenger. Dette gir mersmak!!

Barna har overnattet hver for seg fra i går til i dag. Det har de bare gjort noen få ganger før. Veldig stort! Hedda sov for første gang over hos ei venninne. Hun begynte å glede seg tidlig i uka. Overnattingen gikk supert. Hun ble hentet rett på overnattingen og ble med en klassekamerat på svømming. Vi fikk hjem ei jente som hadde kost seg glugg og hadde masse å fortelle.

Kasper sov hos fetteren sin. De hadde vært på bursdag i går. I dag var han med bestemor, bestefar og to søskenbarn på tur til hytta. De hadde grillet pølser på bål og kost seg. Han snakket som en foss da jeg hentet han.

Jeg passet på å male gulvet rundt bilbanen i går. I morra skal dere få se den ferdig! Ble ganske så bra!

Ønsker dere en fortsatt god søndag!

fredag 1. mars 2013

God helg!!

050Her sitter/ligger jeg på sofa’n med hekleteppet mitt. Ungene har fått litt godis. De skal på overnattingsbesøk i morra og gleder seg glugg! Hedda var fast bestemt på at de måtte få litt godis i dag. Var jo ikke sikkert de fikk noe i morra! Vi skal på iskjøring igjen. Antakelig den siste for i år. Gleder meg!!

Jeg prøver så godt det går å kutte ned på brus og godisen. Igjen… Jeg får ikke lov til å bråslutte. Da blir jeg visst ikke til å ha i hus. Vilikke-mannen sa akkurat at jeg blir mannevondt at å kutte ut sukkeret helt, men ganske mye skal jeg da prøve å kutte. Ta det litt gradvis. Kroppen får det mye bedre uten alt sukkeret. Jeg tar gjerne imot sunne mattips!

Ha en fin fin helg!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...